Du er her: 

Valg til menighedsrådene

Den 15. september er der valg til menighedsrådene i Østsalling pastorat.

At være med i menighedsrådets arbejde, er også at være med i en af landets ældste demokratiske institutioner. I bogen »Rådene der forandrede folkekirken« fortælles om, hvordan oprettelsen af menighedsråd fra 1903 langsomt gjorde folkekirken til den på det tidspunkt mest demokratiske institution i Danmark.

Den 15. september er der nyvalg til menighedsrådene i Østsalling pastorat, og det er vigtigt, at medlemmerne af de 5 menigheder støtter op om valget og evt. selv stiller op til valg.

Til forskel fra at sidde i en frivillig bestyrelse til en af de mange foreninger, så står der en del professionel arbejdskraft bag mange af opgaverne i kirken. Menighedsrådene er arbejdsgivere for disse og skal sætte rammerne for det kirkelige arbejde. I rådet træffer vi også beslutning om budgetter og regnskaber for den enkelte kirke.

Man behøver ikke at frygte et utal af møder, da menighedsrådene i Østsalling pastorat er inde i en proces, hvor vi arbejder mere og mere sammen om de forskellige opgaver. Du kan ved at være med i et råd også være med til at bestemme, hvad der skal ske i din kirke. Ønsker du flere aktiviteter for børn og unge, familier eller ældre, koncerter eller noget helt andet, så er det i menighedsrådet, det besluttes.

Del dette: